Terveys

Tällä sivulla keskitymme sähköisiin palveluihin, jotka tukevat sinun terveytesi ylläpitoa, yhteydenpitoa terveydenhuollon kanssa ja tiedon saamista.

 

 

Oma Kanta – kaikki terveystietosi ja sähköiset reseptisi yhdestä paikasta!

Omakanta on yksi tärkeimmistä terveyteesi liittyvistä palveluista. OmaKannantaan kirjautumalla voit nähdä terveydenhuollon kirjaamia tietoja lääkärikäynneistäsi ja resepteistäsi. Voit myös uusia reseptejä.

Lue lisää

Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä

Tästä pääset Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän nettisivulle. Sieltä kärköläläiset löytävät tietoa omista terveyspalveluistaan.

Lue lisää

Terveyden ja kunnon ylläpito

Tästä osiosta löydät linkkejä ja tietoa terveyden ylläpidon ja kuntoilun aihepiireistä

Lue lisää

PHHYKY:n sähköiset terveyspalvelut

Täältä löydät PHHYKY:n sähköiset terveyspalvelut. mm. ajanvarauksen, lomakkeita, yhteystietoja, vinkkejä ja testejä. Tule tutustumaan!

Lue lisää

Terveyskirjasto – luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksista ja lääkkeistä

Terveyskirjasto helppo tapa etsiä tietoa terveyteen ja sairauksiin liittyen. Syöttämällä hakusanan hakukenttään löydät asiantuntijoiden keräämää tietoa ja artikkeleita aiheesta.

Lue lisää

Muistisairaudet ja niiden ehkäisy

Oikea tieto voi auttaa sinua tai läheistäsi ennaltaehkäisemään muistisairauksia tai hakeutumaan osaavaan hoitoon ajoissa. Tästä linkistä pääset Muistiliiton nettisivuille, muistisairaudet-osioon. Sivun oikeasta laidasta löydät linkkejä moniin aihepiiriä käsitteleviin tietolähteisiin.

Lue lisää

Ensiapuohjeet – SPR

Tästä linkistä löydät SPR:n yleiset ensiapuohjeet. Materiaalin itseopiskelu on investointi omaan ja läheisten turvallisuuteen ja terveyteen.

Lue lisää

Omaishoito ja läheisestä huolehtiminen

Tilanne, jossa ihminen huolehtii läheisestään, on äärimmäisen arvokas. Usein se on myös monella tasolla sekä hoitajaa että hoidettavaa kuormittava. Tästä linkistä löydät Omaishoitajaliiton tekemän kattavan tietopaketin, jossa on paljon tärkeää tietoa moniin tilanteisiin.

Lue lisää

Edunvalvontavaltuutus ja toisen puolesta asiointi terveyspalveluissa

Jos sinä tai läheisesi sairastutte, on mahdollista, että te ette itse pysty hoitamaan kaikkia talouteen ja terveydenhoitoon liittyviä asioita. Näihin vaikeisiin tilanteisiin on tärkeää valmistautua ennakolta, kun molemmat ovat kunnossa. Tästä pääset sivulle, jossa kerrotaan edunvalvontavaltuutuksesta ja toisen puolesta asioinnista terveyspalveluissa.

Lue lisää

Hoitotahto

Jokaisella ihmisellä on omat arvot ja tahto. Hoitotahto on henkilön tahdonilmaus omasta hoidostaan ja itselleen tärkeistä asioista, jos hän vakavan sairauden, onnettomuuden tai vanhuuden heikkouden vuoksi menettää kykynsä ilmaista nämä asiat. Tästä linkistä saat lisää tietoa aiheesta.

Lue lisää