Tunnistautuminen

Sähköinen tunnistautuminen on edellytys monissa sähköisen asioinnin muodoissa. Mutta ei hätää, se on helppoa! Tukea ja ohjeita saat monelta taholta.

 

Verkkopankkitunnistautuminen

Lähes kaikkiin sähköisiin asiointipalveluihin on mahdollista tunnistautua pankkisi myöntämillä verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnukset saat tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa. Tämän sivuston Pankit -osiosta löydät ohjeita eri pankkien verkkopankkitunnusten hankintaan ja käyttöön. Pankit -osioon pääset tästä linkistä.

Kun siirryt tunnistautumiseen, saat eteesi listan valittavissa olevista pankeista. Valitse pankki, jonka verkkoasioinnin tunnukset sinulla on. Seuraa pankin verkkopalvelun antamia ohjeita tunnistautumisessa. Jos et muista pankkitunnuksiasi tai tarvitset muuta apua tunnistuksessa, ota yhteyttä pankkiisi.

Nuorten verkkopankkitunnukset: Pankkien käytännöt vaihtelevat verkkopankkitunnusten ikärajan suhteen. Ole yhteydessä omaan pankkiisi vanhempiesi kanssa, jos haluat tietää aiheesta lisää.

 

Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Kelan sivuilta löydät hyvät ohjeet siihen, miten mobiilivarmenteen saa käyttöönsä ja miten sitä käytetään. Pääset tästä Kelan ohjeisiin: Mobiilivarmenne ohjeet.

Alla olevista linkeistä pääset eri operaattoreiden mobiilivarmenteen hankkimiseen opastaville sivuille.

Nuoret, alle 18 vuotiaat, yleensä tarvitsevat vanhempien suostumuksen mobiilivarmenteen rekisteröintiin ja käyttöönottoon. Ole yhteydessä omaan operaattoriisi vanhempiesi kanssa jos haluat tietää aiheesta lisää.

 

 

DNA mobiilivarmenne

Tästä linkistä pääset sivulle, josta voit hankkia DNA:n liittymääsi mobiilivarmenteen.

Lue lisää

Elisa mobiilivarmenne

Tästä linkistä pääset sivulle, josta voit hankkia Elisan liittymääsi mobiilivarmenteen.

Lue lisää

Sonera mobiilivarmenne

Tästä linkistä pääset sivulle, josta voit hankkia Soneran liittymääsi mobiilivarmenteen.

Lue lisää